Ријеч декана

Поштовани матуранти, будући студенти,

Завршетак средњошколског образовања и избор даљег образовног правца је једна од највећих одлука у животу сваког појединца, од којe зависи ваш професионални пут и лични развој. Уколико размишљате о упису на Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву, сматрам да је то прави избор.

Машински факултет је једна од двије јавне високошколске образовне установе у Републици Српској, чији је основна сврха образовање квалитетних дипломираних инжењера машинства, који су својим знањем и копметенцијама способни да одговоре свим изазовима друштва и захтјевима будућих послодаваца. Стицањем дипломе ове високообразовне установе, осим добијања квалитетног знања, постајете дио академског друштва и покретачка снага за даљи друштвени, економски и технички развој и напредак.

Како је наш главни циљ пружање квалитетног и примјенљивог образовања, трудимо се да рад са студентима организујемо у мањим групама са интензивном комуникацијом на релацији наставник-студент, јер тај приступ омогућава да код сваког појединца идентификујемо његове склоности ка специфичним областима машинства и радимо на њиховој афирмацији. Да би све то било могуће, потребна је континуирана надоградња наших наставних активности у зависности од потреба друштва и привредних субјеката. С тим у вези, наше наставно особље учествује у бројним међународним пројектима и сарађује са сродним институцијама у држави и региону, а све у циљу препознавања потреба друштва и оспособљавања наших студената за будући самосталан рад.

Да су наши свршени инжењери препознати као кадар, који има сва потребна знања, вјештине и практичне компентанције да одговори изазовима машинске струке, говори и чињеница да наших инжењера скоро па и да нема на евиденцији Завода за запошљавање. Многи студенти започну своје професионалне каријере и прије него што дипломирају и званично добију статус дипломираних машинских инжењера.

Поштовани матуранти, уколико се одлучите да студирате на Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, будите увјерени да ће ваша професионална будућност бити свијетла. Наиме, због снажног апострофирања креативности и иновативности при савладавању цјелокупног наставног градива наших студијских програма, често добијамо позитивне повратне реакције наших, сада већ бивших студената, да то што им нудимо и за шта их оспособљавамо је препознато као квалитет у њиховим садашњим радним окружењима. Осим тога, велику част нам представља, што су управо наши свршени студенти и наши најбољи амбасадори.

На основу претходно изнесеног, позивам све заинтересоване матуранте да постану дио нашег успјешног тима. Ми ћемо вам бити захвални уколико нам укажете повјерење, а сигуран сам да ћемо испунити ваша очекивања и пружити најбоље образовање.

Наш мото гласи „Студирај најбоље – студирај машинство у Источном Сарајеву“.

Добро дошли на Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву.