Ријеч декана

Поштовани матуранти, будући студенти,

Машински факултет је једна од двије јавне високошколске установе у Републици Српској, чија је основа мисија образовање машинских инжењера. Одлука о наставку образовања је једна од најважнијих одлука у Вашим животима. Заправо, ви бирате свој професионални пут који ће обиљежити Вашу будућност. Стицањем дипломе постајете дио академског, прогресивног дијела друштва у којем живите и његова основна покретачка снага у даљем развоју.

Свјесни смо да сносимо значајан дио одговорности за Ваш успјех. Рад у мањим групама, посвећеност, интензивна комуникација, само су неки од приступа који су допринијели да наши студенти имају квалитетно образовање. Са друге стране, и ми смо поносни на њихове резултате током студирања, а посебно касније током развоја својих професионалних каријера.

Учешће нашег наставног особља на бројним међународним пројектима и сарадња са привредним субјектима и сродним институцијама у држави и региону додатни је показатељ наше отворености према окружењу и опредјељености за унапријеђење наставног и научно-истраживачког процеса.

Поштовани матуранти, уколико се одлучите за студирање на нашем Факултету, будите сигурни да Вас очекује занимљиво и квалитетно образовање, у току којег ће те стећи потребна знања, вјештине и практичне компетенције да одговорите свим изазовима машинске струке. Уписом на Машински факултет Ваша будућност је сигурна. Студирање и коначно дипломирање ће вам омогућити да постанете иновативни и креативни инжењери, који ће бити спремни да одговоре и на захтјеве који нису директно везани за област машинства.

На крају, позивам све заинтересоване матуранте да постану дио нашег успјешног тима. Бићемо захвални ако нам укажете своје повјерење и сигуран сам да ћемо оправдати Ваша очекивања. Наш мото је студирај најбоље – студирај машинство у Источном Сарајеву.

Драги матуранти, добро дошли на Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Проф. др Милија Краишник