Riječ dekana

Poštovani maturanti, budući studenti,

Mašinski fakultet je jedna od dvije javne visokoškolske ustanove u Republici Srpskoj, čija je osnova misija obrazovanje mašinskih inženjera. Odluka o nastavku obrazovanja je jedna od najvažnijih odluka u Vašim životima. Zapravo, vi birate svoj profesionalni put koji će obilježiti Vašu budućnost. Sticanjem diplome postajete dio akademskog, progresivnog dijela društva u kojem živite i njegova osnovna pokretačka snaga u daljem razvoju.

Svjesni smo da snosimo značajan dio odgovornosti za Vaš uspjeh. Rad u manjim grupama, posvećenost, intenzivna komunikacija, samo su neki od pristupa koji su doprinijeli da naši studenti imaju kvalitetno obrazovanje. Sa druge strane, i mi smo ponosni na njihove rezultate tokom studiranja, a posebno kasnije tokom razvoja svojih profesionalnih karijera.

Učešće našeg nastavnog osoblja na brojnim međunarodnim projektima i saradnja sa privrednim subjektima i srodnim institucijama u državi i regionu dodatni je pokazatelj naše otvorenosti prema okruženju i opredjeljenosti za unaprijeđenje nastavnog i naučno-istraživačkog procesa.

Poštovani maturanti, ukoliko se odlučite za studiranje na našem Fakultetu, budite sigurni da Vas očekuje zanimljivo i kvalitetno obrazovanje, u toku kojeg će te steći potrebna znanja, vještine i praktične kompetencije da odgovorite svim izazovima mašinske struke. Upisom na Mašinski fakultet Vaša budućnost je sigurna. Studiranje i konačno diplomiranje će vam omogućiti da postanete inovativni i kreativni inženjeri, koji će biti spremni da odgovore i na zahtjeve koji nisu direktno vezani za oblast mašinstva.

Na kraju, pozivam sve zainteresovane maturante da postanu dio našeg uspješnog tima. Bićemo zahvalni ako nam ukažete svoje povjerenje i siguran sam da ćemo opravdati Vaša očekivanja. Naš moto je studiraj najbolje – studiraj mašinstvo u Istočnom Sarajevu.

Dragi maturanti, dobro došli na Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prof. dr Milija Kraišnik