U Trebinju je u periodu od 7.9. do 9.9. 2017. god. održana međunarodna konferencija, IRMES 2017, Istraživanje i razvoj mašinskih elemenata i sistema, u okviru koje je, po prvi put, organizovana i studentska sekcija. Studenti su imali priliku da se svojim radovima i prezentacijama takmiče u dvije kategorije: Izrada mini hidroelektrana i Razvoj mašinskih sistema.

Studenti četvrte godine našeg fakulteta su se takmičili u drugoj takmičarskoj grupi, gdje su prezentovali razvijeno idejno rješenje mašine za čišćenje cijevnog kotla termoelektrane. 

Oni su ovaj razvojni zadatak pripremili i realizovali kroz predmet Virtuelno projektovanje proizvoda, pod mentorstvom prof. dr Biljana Marković i svesrdnu pomoć ass Aleksije Đurića.

Tim 2xD, koji su činili Slavoljub Marković, Dino Tihić i Srđan Đerić nazvali su svoje idejno rješenje mašine NANA V.I. , i na veoma kvalitetnom nivou predstavili rezultat svog 4-mesečnog rada pred stručnim žirijem i svojim mladim kolegama sa drugih mašinskih fakulteta iz okruženja, što je rezultovalo osvajanjem nagrade i prvog mesta, kao najzapaženiji  tim u svojoj kategoriji.

Animaciju rada njihovog rešenja mašine možete pogledati ovdje.


Zatvarajući studentsku sekciju prodekan Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu prof. dr Mirko Blagojević rekao je da je zadovoljan svim studentskim radovima i da su studenti pokazali da se naš region ne treba plašiti budućnosti.

Dekan Mašinskog fakulteta iz Beograda i predesednik asocijacije ADEKO, pod čijim pokroviteljstvom je održana konferencija IRMES 2017, prof. dr Radivoje Mitrović, je pohvalio rad tima iz Istočnog Sarajeva, dodavši da su dobar primjer kako bi trebalo obrazovati inženjere u 21. vijeku.

Mr Borivoje Vujičić, izvršni direktor za proizvodnju ZP RiTE Gacko. koji je bio i član žirija, proglašavajući najbolje studenrske timove, rekao je da su studenti MF Istočno Sarajevu pokazali zavidan nivo znanja iz više oblasti.

Uz čestitke mladim kolegama iz tima2xD , na ovaj način pokazujemo primjer i drugim studentima kao i mladim ljudima koji se bave tehnikom, da je znanje neprocjenjivo bogatstvo, da se trud i rad isplati i da neće ostati nezapaženi.

 

PROMOTIVNI VIDEO

Broj online korisnika

Ko je na mreži: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

Najnovije informacije

Инжењерска графика, ...

II колоквијум ће се одржати у понедјељак ...

Инжењерска графика, ...

Распоред група за период од 17.12.2018. до ...

Обрада резањем, ...

Резултати колоквијума одржаног 13.12.2018. год. ...

Основи аутоматског ...

Резултати I колoквијума oдржаног дана 06.12.2018. ...

Informatika i ...

Vježbe iz predmeta Informatika i programiranje za ...

Obrada rezanjem, ...

Kolokvijum 1 iz predmeta Obrada rezanjem održaće ...

Машински материјали 1, ...

Резултати првог колоквијума одржаног  08.12.2017. ...

ОБАВЈЕШТЕЊЕ, Мехатроника

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ...

RMS, CAD i ID - ...

Obavještavaju se studenti da će se I kolokvijum ...

Заваривање и термичка ...

Резултати колоквијума одржаног 03.12.2018. год. ...

Online prijava ispita

KONTAKTIRAJTE NAS

MAŠINSKI FAKULTET
Vuka Karadžića 30
71126 Lukavica, Istočno Sarajevo
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
☏ +387 (0) 57 340 847
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Scroll to top