На Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је, у оквиру Дана Факултета, свечано промовисано 15 инжењера машинства, три мастера машинства и два магистра техничких наука.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић честитао је промовисаним студентима и зажелио да се што прије запосле, али и да наставе да се професионално надограђују и усавршавају.

„Примјећујем бројне представнике привредних предузећа на свечаности и знам да су ту јер имају одлично развијену сарадњу са нашим Машинским факултетом чији стручни наставни кадар преноси теоријска и практична знања инжењерима које они запошљавају“, истакао је ректор Грујић.

Декан Машинског факултета проф. др Ранко Антуновић поручио је да овај Факултет има веома добру сарадњу са привредним окружењем јер образује квалитетне инжењере, спремне да буду конкурентни на тржишту рада.

Напомињући да на Машинском факултету тренутно студира око 300 студената, декан Антуновић је рекао да је поносан на то што је Факултет за четири године успио да модерно опреми три нове лабораторије које служе наставницима и студентима за квалитетнији научно-истраживачки рад.

У име представника машинских факултета из земље и региона, промовисаним студентима је честитао продекан за наставу Машинског факултета из Београда проф. др Љубодраг Тановић, поручивши да су управо они „креатори индустрије знања“ од којих се очекује да мијењају ствари на боље.

На свечаности Машинског факултета уручена су признања истакнутим научним радницима и најбољим студентима, опширније можете погледати овдје. Такође, заслужним радницима колектива Машинског факултета уручене су захвалнице за десет година рада. 

Свечаност поводом Дана Машинског факултета својим наступима употпунили су студенти Музичке академије УИС-а.

Свечаности су присуствовали предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, бројни декани факултета УИС-а, декани и продекани Машинских факултета из  региона, представници јавног, привредног и културног живота Источног Сарајева, Републике Српске, БиХ и региона, као и породице и пријатељи промовисаних студената.

Галерију слика можете видјети овдје..

Прилог из емисије Студентски импулс 

PROMOTIVNI VIDEO

 

Broj online korisnika

Ko je na mreži: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Najnovije informacije

Отпорност материјала 2, ...

Резултати писменог дијела испита одржаног ...

Алати и прибори, ...

Испит који је одржан 15.7.2019.године је положио: ...

Механика 1, резултати ...

Резултати писменог дијела испита из Механике 1 ...

Отпорност материјала 1, ...

Резултати писменог испита одржаног 16.07.2019. ...

Енглески језик 1, ...

Резултате испита из предмета Енглески језиј 1, ...

Математика 2, резултати ...

Предмет: Математика 2 Резултати писменог ...

Обрада резањем, ...

Резултати испита одржаног 12.07.2019. ...

Нумеричке методе у ...

Резултати писменог дијела испита одржаног ...

ЈАВНА ОДБРАНА ЗАВРШНОГ ...

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е  ЈАВНА ОДБРАНА ЗАВРШНОГ ...

Алати и прибори, ...

Усмени испит из дијела прорачун и конструкција ...

INSTAGRAM

Online prijava ispita

KONTAKTIRAJTE NAS

MAŠINSKI FAKULTET
Vuka Karadžića 30
71126 Lukavica, Istočno Sarajevo
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
☏ +387 (0) 57 340 847
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Scroll to top