IRMES konferencija ima dugu i uspešnu istoriju, i obećavajuću budućnost – uslovljenu potrebom za međunarodnom saradnjom u oblasti istraživanja i razvoja mašinskih elemenata i sistema. Od prve IRMES konferencije (1995. godine), sve do poslednje - sedme (2011. godine – IRMES 2011), organizatori su okupili više od hiljadu autora i učesnika, koji su predstavili oko 780 naučnih radova – objavljenih u prestižnim stručnim i naučnim publikacijama. 

Organizator IRMES konferencije – udruženje ADEKO, teži da pomogne globalnoj inženjerskoj zajednici u rešavanju realnih inženjerskih izazova. Osnovano 1973. godine, pod imenom “Jugoslovensko udruženje za mašinske elemente i konstrukcije”, ADEKO je neprofitna organizacija koja okuplja brojne visokoškolske ustanove i stručnjake iz centralne i jugoistočne Evrope, i omogućava saradnju, razmenu znanja i razvoj veština u brojnim inženjerskim disciplinama, prvenstveno u oblastima sistema prenosa snage i kretanja, 3D modeliranja i analize metodom konačnih elemenata, brze izrade prototipova, razvoja proizvoda i konstruisanja mašina – istovremeno promovišući ulogu inženjera u modernom svetu. 

Misija IRMES konferencije je da služi globalnom društvu tako što će unaprediti, raširiti i primeniti nova inženjerska znanja, sa ciljem da posluži kao izvor najnovijih i najrelevantnijih informacija mašinskim inženjerima i stručnjacima iz srodnih oblasti – na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Više informacija možete pronaći na sajtu konferencije www.irmes2017.ac.me

Najnovije informacije

Усмени дио ...

Усмени дио испита из предмета: Механика 1, ...

Отпорност материјала 1, ...

1. Реновица Дејан-10 (I колоквијум) 2. Митровић ...

Отпорност материјала 2, ...

Писмени дио испита нико од студената није ...

Mehanika 2, Mehanika 3 i ...

Usmeni ispit iz predmeta Mehanika 2, Mehanika 3 i ...

Инжењерска графика, ...

Завршни испит, који је одржан 21.09.2017. године, ...

Енглески језик 1, ...

Резултати испита одржаног 20.09.2017. године:   ...

Online prijava ispita

KONTAKTIRAJTE NAS

MAŠINSKI FAKULTET
Vuka Karadžića 30
71126 Lukavica, Istočno Sarajevo
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
☏ +387 (0) 57 340 847
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Scroll to top