Свечаној Академији поводом Дана Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, претходило је потписивање споразума о пословно-техничкој сарадњи између Машинског факултета и фирме "Енергоинвест-Електроенергетска опрема".Декан Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Ранко Антуновић, изјавио је да факултет, поред образовне дјелатности, значајну пажњу посвећује научно-истраживачком раду И сарадњи са привредом.

"У посљедњих неколико година, захваљујући снажној подршци Владе Републике Српске, локалних заједница и привредника, успјели смо да модернизујемо наш истраживачки простор, да опремимо лабораторијски простор и сада су створени услови за истраживање како базних, развојних тако и примијењених истраживања", рекао је Антуновић.

Он је истакао да је сарадња са привредом од обостраног интереса и да сваки нови споразум даје могућност наставка истраживања и  заједничких развојних пројеката.

"Ми смо у посљедњих пар година опремили двије савремене лабораторије, лабораторију за CNC (Computer Numerical Control) машине и лабораторију за примјењену механику гдје смо већ реализовали више истраживачких пројеката у сарадњи са привредом. Ти пројекти су нам омогућили додатно опремање нашег истраживачког простора па је тако у току формирање нове лабораторије за заваривање која својим капацитетима може да служи не само за наставу већ и за истраживање и укључивање у рад у привреди“ нагласио је Антуновић и додао како ће овај споразум, између осталог, студентима омогућити потребно искуство.

Директор маркетинга, продаје и развоја фирме "Енергоинвест-Електроенергетска опрема" Миро Клепић рекао је, након потписивања споразума, да је техничко-технолошки напредак извјестан једино у пољу науке, образовања и привреде, те да је на тај начин настао и велики систем као што је "Енергоинвест".

"Ми смо данас потписали споразум о пословно-техничкој сарадњи којим дефинишемо даље правце наших међусобних односа, а који су у оквиру наших потреба као привредног система. Наш интерес је да, у склопу наших пројеката на електроенергетској опреми, имамо поуздане и важне сараднике у области наставно - научног рада на нашим пројектима", изјавио је Клепић.

Он је додао да је велики интерес ове фирме за кориштењем лабораторијских капацитета Машинског факултета, због чега је покренута пословна сарадња.

Према његовим ријечима, велика је потреба за машинским инжењерима, нарочито у новој организацији "Енергоинвеста" гдје је у плану развој нове генерације производа електроенергетске опреме.

"Планирамо већ од јесени да стипендирамо студенте Машинског факултета треће и четврте године који ће код нас имати услове за обуку и практичан рад И то је изванредна ствар за те младе људе, а са друге стране факултет ће имати интерес продубљивања наше сарадње у споју изналажења и задовољавања привреде кроз науку и образовање", закључио је Клепић.

PROMOTIVNI VIDEO

 

Online prijava ispita

E-POŠTA

 

Broj online korisnika

Ko je na mreži: 29 gostiju i nema prijavljenih članova

Najnovije informacije

Нумеричке методе у ...

Обавјештавају се студенти да ће се усмени испит ...

Нумеричке методе у ...

Резултати писменог испита одржаног 25.09.2020. ...

МАШИНСКИ ЕЛЕМЕНТИ 2- ...

Обавјештавају се студенти да ће се писмени дио ...

Машински материјали 1, ...

Резултати писменог испита одржаног  23.09.2020. ...

Машински материјали 2, ...

Резултати писменог испита одржаног  22.09.2020. ...

Алати и прибори, ...

Дио испита  (алати за обраду лима) који је одржан ...

Инжењерска графика, ...

Завршни испит који је одржан 12.9.2020. године је ...

Технологија рециклаже, ...

Испити из предмета Технологија рециклаже, Горива ...

Математика 3 - Резултати ...

  Студент: Број бодова/60 ...

Математика 2 - ...

  Студент: Број бодова/40 ...

INSTAGRAM

KONTAKTIRAJTE NAS

MAŠINSKI FAKULTET
Vuka Karadžića 30
71126 Lukavica, Istočno Sarajevo
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
☏ +387 (0) 57 340 847
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Scroll to top